Japonské pily

Tradiční japonské pily fungují při řezání v tahu. Díky tomuto způsobu vedení řezu lze pilu vyrobit s tenčím listem a docílit tak jemnějšího a přesnějšího řezu.

Základní typy japonských pil

  • Dozuki

Univerzální pila s vyztuženým hřbetem. Tím je limitována hloubka řezu, ale docíleno větší přesnosti. Využívá se především pro vyrábění spojů (např. na rybinu).

dozuki

  • Kataba

Pila bez vyztuženého listu určená pro dlouhé, hluboké řezy.

kataba

  • Ryoba

Oboustranná pila s dvěma druhy zubů. Z jedné strany se nacházejí trapézové zuby pro kolmé řezy a ze strany druhé trojúhelníkové zuby pro podélné řezy.

ryoba

Typy zubů na pile

  • Trapézové zuby (crosscut teeth)

Určené jsou především pro řezání kolmo k vláknům. Zuby jsou broušené na třech hranách.

trapezove zuby

  • Trojúhelníkové zuby (rip teeth)

Určené jsou především pro řezání podél vláken. Velikost zubů se mění v závistosti na umístění na listu pily. Díky tomu se zvyšuje účinnost při řezzání.

trojuhelnikove zuby

  • Univerzální zuby

Hybridní typ zubů vzniklý kombinací předešlých dvou typů. Vhodné jsou pro kolmé, podélné i diagonální řezy.

univerzalni pily

 
140
519011405190
Značky

Stránka 1 z 10 - 192 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 10 - 192 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.