Akce: Zásilkovna za 59 Kč
248 položek celkem
Japonský nůž Dictum 719720 - Saku Hocho, Santoku, All-purpose Knife
810 Kč / ks

Klasický, tradiční, univerzální japonský nůž do kuchyně.

Kód: D719720
Japonský nůž Dictum 719723 - Saku Hocho with Sheath, Santoku, All-purpose Knife
1 062 Kč / ks

Univerzální, tradiční japonský nůž.

Kód: D719723
Japonský nůž Dictum 719721 - Saku Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
810 Kč / ks

Klasický japonský kuchyňský nůž vhodný zejména pro úpravu masa a ryb.

Kód: D719721
Japonské nože Dictum 719726 - Saku Hocho with Sheath, 3-Piece Set
3 475 Kč / sada

Klasická třídílná sada japonských nožů do kuchyně.

Kód: D719726
Japonské nože Dictum 719195 - Small Knife with Sheath, 3-Piece Set
1 594 Kč / ks

Základní malá kuchyňská 3 kusová sada s obalem.

Kód: D719195
Japonský nůž Dictum 719940 - Tadafusa Hocho Nashiji, Santoku, All-purpose Knife
2 214 Kč / ks

Univerzální kuchyňský japonský nůž.

Kód: D719940
Japonský nůž Dictum 719782 - Mikihisa Hocho, Ajikiri, 105 mm
958 Kč / ks

Velmi pěkný malý japonský nůž. Ideální pro přípravu malých ryb, nebo k čištění zeleniny a sekaní...

Kód: D719782
Japonský nůž Dictum 719722 - Saku Hocho, Usuba, Vegetable Knife
810 Kč / ks

Klasický japonský kuchyňský nůž vhodný zejména pro úpravu zeleniny.

Kód: D719722
Japonský nůž Dictum 719475 - Nakagoshi Hocho, Deba
4 640 Kč / ks

Kvalitní kuchyňský nůž Deba.

Kód: D719475
718672 01 P WE 8 Yamamoto Hocho SLD WZ jpg
3 816 Kč / ks

Tradiční japonský nůž s kovaným povrchem a tradičním charakterem.

Kód: D718672
Japonské nože Dictum 719989 - Le Thiers Cheese Knives, 2-Piece Set
1 933 Kč / sada

Velmi pěkná a praktická 2 dílná sada nožů na sýr.

Kód: D719989
Japonský nůž Dictum 719988 - Large Cheese Knife
2 214 Kč / ks

Velký japonský nůž na sýr.

Kód: D719988
Japonské nože Dictum 719984 - Tadafusa Hocho, 2-Piece Set
4 736 Kč / sada

2 dílná sada lehkých japonských nožů do kuchyně.

Kód: D719984
Japonský nůž Dictum 719983 - Tadafusa Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
3 055 Kč / ks

Lehký japonský nůž do kuchyně. Nůž je vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719983
Japonský nůž Dictum 719982 - Tadafusa Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
2 354 Kč / ks

Lehký japonský nůž do kuchyně. Nůž je vhodný zejména při úpravě masa a ryb. 

Kód: D719982
Japonský nůž Dictum 719981 - Tadafusa Hocho, Usuba, Vegetable Knife
2 774 Kč / ks

Lehký japonský nůž do kuchyně. Nůž je vhodný zejména při úpravě zeleniny.

Kód: D719981
Japonský nůž Dictum 719980 - Tadafusa Hocho, Santoku, All-Purpose Knife
2 774 Kč / ks

Lehký univerzální japonský nůž do kuchyně.

Kód: D719980
Japonské nože Dictum 719978 - Sakai Hocho, 3-Piece Set
8 379 Kč / sada

Velmi praktická třídílná sada tradičních japonských nožů do kuchyně. 

Kód: D719978
Japonské nože Dictum 719977 - Sakai Hocho, 2-Piece Set
5 464 Kč / sada

Dvoudílná sada tradičních japonských nožů do kuchyně.

Kód: D719977
Japonský nůž Dictum 719976 - Sakai Hocho, Sujihiki, Fish and Meat Knife
4 175 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719976
Japonský nůž Dictum 719975 - Sakai Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
4 455 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719975
Japonský nůž Dictum 719974 - Sakai Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
3 896 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719974
Japonský nůž Dictum 719973 - Sakai Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
2 494 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719973
Japonský nůž Dictum 719972 - Sakai Hocho, Petty, Small All-Purpose Knife
1 654 Kč / ks

Tradiční malý japonský univerzální nůž do kuchyně.

Kód: D719972
Japonský nůž Dictum 719971 - Sakai Hocho, Usuba, Vegetable Knife
3 475 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě zeleniny.

Kód: D719971
Japonský nůž Dictum 719970 - Sakai Hocho, Santoku, All-Purpose Knife
3 475 Kč / ks

Tradiční japonský univerzální nůž do kuchyně.

Kód: D719970
Japonské nože Dictum 719967 - Saji Rainbow Hocho, 2-Piece Set
18 467 Kč / sada

Dvoudílná sada velice kvalitních tradičních japonských nožů do kuchyně. 

Kód: D719967
Japonský nůž Dictum 719966 - Saji Rainbow Hocho, Sujihiki, Fish and Meat Knife
17 907 Kč / ks

Velice kvalitní, japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719966
Japonský nůž Dictum 719965 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
13 704 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719965
Japonský nůž Dictum 719964 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
12 162 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719964
Japonský nůž Dictum 719963 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
10 901 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719963
Japonský nůž Dictum 719962 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
8 939 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719962
Japonský nůž Dictum 719961 - Saji Rainbow Hocho, Usuba, Vegetable Knife
11 742 Kč / ks

Velice kvalitní, japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě zeleniny.

Kód: D719961
Japonský nůž Dictum 719960 - Saji Rainbow Hocho, Santoku, All-Purpose Knife
11 742 Kč / ks

Vysoce kvalitní japonský nůž do kuchyně.

Kód: D719960
Japonské nože Dictum 719956 - Shiro Kamo Hocho, 2-Piece Set
4 736 Kč / sada

Dvoudílná sada tradičních japonských nožů do kuchyně. 

Kód: D719956
Japonský nůž Dictum 719955 - Shiro Kamo Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
4 175 Kč / ks

Tradiční japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719955
Nahoru
Další produkty

Málokterá země pozvedla kulinářské umění na takovou úroveň jako právě Japonsko. Ručně vyráběné japonské kuchyňské nože Hocho jsou nedílnou součástí této tradice. Jejich typickým znakem je nízký úhel broušení (obvykle okolo 15°). Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25°. Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, která je tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi. Je tedy nutná větší péče.

#ShowMore#

U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, které je obvykle vyrobeno z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit. Prospěje mu i namazání olejem. Výsledkem je pak vynikající kvalita řezu.

Typy japonských nožů

Santoku

santoku

Nejprodávanější nůž v Japonsku. Překládá se jako “ nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti Deba noži má uzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.

Gyuto

gyuto

Nůž Gyuto je v Evropě známý jako kuchařský nůž či nůž šéfkuchaře. Tvar čepele je téměř stejný, ovšem Gyuto nože se brousí s menším úhlem, který je 10 až 15°, kdežto evropské nože tohoto typu mají úhel 20 až 30°. Tento nůž je vhodný pro krájení většího množství masa, zeleniny nebo sekání bylinek.

Usuba

 usuba

Nůž určený výhradně pro krájení ovoce a zeleniny. Dlouhé nudličky, malé kostky a přesné tvary se snadno krájí díky obdélníkovovému tvaru, který je přizpůsoben především pro krájení směrem nahoru a dolů. Díky tomuto obdélníkovému tvaru, který je pro nůž Usuba poznávacím znamením, a uzké čepeli, nůž velmi dobře klouže po prstech

Ajikiri

ajikiri

Nůž vhodný na porcování menších ryb, čištění zeleniny a také na sekání bylinek.

Sashimi

sashimi

Nůž Sashimi je určen pro přípravu sushi a sashimi. Je navržen tak, aby maso odřízl jedním rychlým pohybem od paty nože po špičku bez použití tlaku na surovinu a řez tak zůstal vždy ostrý a hladký. Hodí se pro práci s rybami a plátkování sýra nebo šunky.

Deba

daba

Jednostranně broušený nůž s velmi pevným a mohutným hřbetem, což se také odraží na váze. Je určen zejména na porcování a filetování ryb a masa, ale také pro sekání menších kostí. Vzhled čepele kombinuje Gyuto a Santoku nůž.

Petty

petty

Typ tohoto nože se vyznačuje menší velikostí, aby měl uživatel dostatečný cit pro drobnější práce v kuchyni. Používá se převážně ke krájení a loupání zeleniny, ovoce atd.

Sujihiki

sashimi

Sujihiki jsou nože s dlouhou, úzkou a tenkou čepelí, proniká krájeným materiálem snadno a rychle. Doporučujeme požívat především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny.  

Bunka

gyuto

Japonský nůž Bunka je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta nože snižuje tření, krájení je tak přesnější. Používá se při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Výborný nůž na krájení cibule.