Vážení muzikanti, během státních svátků 5. a 6. 7. 2022 máme zavřeno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na vás ve čtvrtek.

Kuchyňské nože

253 položek celkem
Japonský nůž Dictum 719720 - Saku Hocho, Santoku, All-purpose Knife
810 Kč / ks

Klasický, tradiční, univerzální japonský nůž do kuchyně.

Kód: D719720
Japonský nůž Dictum 719723 - Saku Hocho with Sheath, Santoku, All-purpose Knife
1 062 Kč / ks

Univerzální, tradiční japonský nůž.

Kód: D719723
Japonský nůž Dictum 719721 - Saku Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
810 Kč / ks

Klasický japonský kuchyňský nůž vhodný zejména pro úpravu masa a ryb.

Kód: D719721
Japonské nože Dictum 719787 - Mikihisa Hocho, 2-Piece Set
1 823 Kč / sada

Velmi pěkná dvoudílná sada malých japonských nožů. Ideální pro drobné krájení.

Kód: D719787
Japonský nůž Dictum 719724 - Saku Hocho with Sheath, Gyuto, Fish and Meat Knife
1 062 Kč / ks

Klasický japonský nůž vhodný na úpravu zejména ryb a masa.

Kód: D719724
Japonský nůž Dictum 719196 - All-purpose Knife with Sharpening Stone and DVD
3 816 Kč / ks

Univerzální kuchyňský nůž z brousícím kamenem.

Kód: D719196
Japonský nůž Dictum 719786 - Mikihisa Hocho, Petty, Small All-Purpose Knife, 150 mm
1 013 Kč / ks

Velmi pěkný univerzální malý japonský nůž. Ideální pro drobné krájení.

Kód: D719786
Japonské nože Dictum 719778 - Shigeki Hocho, 2-Piece Set, Santoku and Gyuto
5 296 Kč / sada

Kvalitní dvoudílná sada kuchyňských nožů.

Kód: D719778
Japonské nože Dictum 719749 - Ryuzo Hocho, 2-Piece Set
5 296 Kč / sada

Velmi elegantní dvoudílná sada japonských kuchyňských nožů.

Kód: D719749
Japonský nůž Dictum 719727 - Saku Hocho Santoku with Tokico Sharpener
1 286 Kč / ks

Klasický univerzální japonský nůž do kuchyně s brouskem.

Kód: D719727
Japonské nože Dictum 719726 - Saku Hocho with Sheath, 3-Piece Set
3 475 Kč / sada

Klasická třídílná sada japonských nožů do kuchyně.

Kód: D719726
Japonské nože Dictum 719376 - Kitchen Knives, 4-Piece Set
883 Kč / sada

Velice pěkný 4 dílná sada, ideální zejména pro malé kuchyňské práce nebo pro piknik.

Kód: D719376
Japonský nůž Dictum 719228 - Hayashi Hocho, with Sheath, Usuba, Vegetable Knife
3 896 Kč / ks

Kuchyňský nůž vhodný pro úpravu zeleniny.

Kód: D719228
718672 01 P WE 8 Yamamoto Hocho SLD WZ jpg
3 816 Kč / ks

Tradiční japonský nůž s kovaným povrchem a tradičním charakterem.

Kód: D718672
Japonské nože Dictum 719989 - Le Thiers Cheese Knives, 2-Piece Set
1 933 Kč / sada

Velmi pěkná a praktická 2 dílná sada nožů na sýr.

Kód: D719989
Japonský nůž Dictum 719988 - Large Cheese Knife
2 214 Kč / ks

Velký japonský nůž na sýr.

Kód: D719988
Japonské nože Dictum 719984 - Tadafusa Hocho, 2-Piece Set
4 736 Kč / sada

2 dílná sada lehkých japonských nožů do kuchyně.

Kód: D719984
Japonský nůž Dictum 719983 - Tadafusa Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
3 055 Kč / ks

Lehký japonský nůž do kuchyně. Nůž je vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719983
Japonský nůž Dictum 719982 - Tadafusa Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
2 354 Kč / ks

Lehký japonský nůž do kuchyně. Nůž je vhodný zejména při úpravě masa a ryb. 

Kód: D719982
Japonský nůž Dictum 719981 - Tadafusa Hocho, Usuba, Vegetable Knife
2 774 Kč / ks

Lehký japonský nůž do kuchyně. Nůž je vhodný zejména při úpravě zeleniny.

Kód: D719981
Japonský nůž Dictum 719980 - Tadafusa Hocho, Santoku, All-Purpose Knife
2 774 Kč / ks

Lehký univerzální japonský nůž do kuchyně.

Kód: D719980
Japonské nože Dictum 719978 - Sakai Hocho, 3-Piece Set
8 379 Kč / sada

Velmi praktická třídílná sada tradičních japonských nožů do kuchyně. 

Kód: D719978
Japonské nože Dictum 719977 - Sakai Hocho, 2-Piece Set
5 464 Kč / sada

Dvoudílná sada tradičních japonských nožů do kuchyně.

Kód: D719977
Japonský nůž Dictum 719976 - Sakai Hocho, Sujihiki, Fish and Meat Knife
4 175 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719976
Japonský nůž Dictum 719975 - Sakai Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
4 455 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719975
Japonský nůž Dictum 719974 - Sakai Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
3 896 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719974
Japonský nůž Dictum 719973 - Sakai Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
2 494 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719973
Japonský nůž Dictum 719972 - Sakai Hocho, Petty, Small All-Purpose Knife
1 654 Kč / ks

Tradiční malý japonský univerzální nůž do kuchyně.

Kód: D719972
Japonský nůž Dictum 719971 - Sakai Hocho, Usuba, Vegetable Knife
3 475 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě zeleniny.

Kód: D719971
Japonský nůž Dictum 719970 - Sakai Hocho, Santoku, All-Purpose Knife
3 475 Kč / ks

Tradiční japonský univerzální nůž do kuchyně.

Kód: D719970
Japonské nože Dictum 719967 - Saji Rainbow Hocho, 2-Piece Set
18 467 Kč / sada

Dvoudílná sada velice kvalitních tradičních japonských nožů do kuchyně. 

Kód: D719967
Japonský nůž Dictum 719966 - Saji Rainbow Hocho, Sujihiki, Fish and Meat Knife
17 907 Kč / ks

Velice kvalitní, japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719966
Japonský nůž Dictum 719965 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
13 704 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719965
Japonský nůž Dictum 719964 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
12 162 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719964
Japonský nůž Dictum 719963 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
10 901 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719963
Japonský nůž Dictum 719962 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
8 939 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719962
Nahoru
Další produkty

Málokterá země pozvedla kulinářské umění na takovou úroveň jako právě Japonsko. Ručně vyráběné japonské kuchyňské nože Hocho jsou nedílnou součástí této tradice. Jejich typickým znakem je nízký úhel broušení (obvykle okolo 15°). Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25°. Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, která je tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi. Je tedy nutná větší péče.

#ShowMore#

U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, které je obvykle vyrobeno z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit. Prospěje mu i namazání olejem. Výsledkem je pak vynikající kvalita řezu.

Typy japonských nožů

Santoku

santoku

Nejprodávanější nůž v Japonsku. Překládá se jako “ nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti Deba noži má uzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.

Gyuto

gyuto

Nůž Gyuto je v Evropě známý jako kuchařský nůž či nůž šéfkuchaře. Tvar čepele je téměř stejný, ovšem Gyuto nože se brousí s menším úhlem, který je 10 až 15°, kdežto evropské nože tohoto typu mají úhel 20 až 30°. Tento nůž je vhodný pro krájení většího množství masa, zeleniny nebo sekání bylinek.

Usuba

 usuba

Nůž určený výhradně pro krájení ovoce a zeleniny. Dlouhé nudličky, malé kostky a přesné tvary se snadno krájí díky obdélníkovovému tvaru, který je přizpůsoben především pro krájení směrem nahoru a dolů. Díky tomuto obdélníkovému tvaru, který je pro nůž Usuba poznávacím znamením, a uzké čepeli, nůž velmi dobře klouže po prstech

Ajikiri

ajikiri

Nůž vhodný na porcování menších ryb, čištění zeleniny a také na sekání bylinek.

Sashimi

sashimi

Nůž Sashimi je určen pro přípravu sushi a sashimi. Je navržen tak, aby maso odřízl jedním rychlým pohybem od paty nože po špičku bez použití tlaku na surovinu a řez tak zůstal vždy ostrý a hladký. Hodí se pro práci s rybami a plátkování sýra nebo šunky.

Deba

daba

Jednostranně broušený nůž s velmi pevným a mohutným hřbetem, což se také odraží na váze. Je určen zejména na porcování a filetování ryb a masa, ale také pro sekání menších kostí. Vzhled čepele kombinuje Gyuto a Santoku nůž.

Petty

petty

Typ tohoto nože se vyznačuje menší velikostí, aby měl uživatel dostatečný cit pro drobnější práce v kuchyni. Používá se převážně ke krájení a loupání zeleniny, ovoce atd.

Sujihiki

sashimi

Sujihiki jsou nože s dlouhou, úzkou a tenkou čepelí, proniká krájeným materiálem snadno a rychle. Doporučujeme požívat především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny.  

Bunka

gyuto

Japonský nůž Bunka je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta nože snižuje tření, krájení je tak přesnější. Používá se při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Výborný nůž na krájení cibule.  


Odborné poradenství
Odborné poradenství
Zkušenosti více než 30 let
Specialista na klasiku
Specialista na klasiku
Velký výběr strun a nástrojů
Nářadí
Nářadí
Vybavení pro nástrojáře, řezbáře a kutily
Zboží skladem
Zboží skladem
Osobní odběr a prodejna na Praze 1

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení